onsdag 28. april 2010

Fylling av ringmur

Mandag 27.juli 2009 var det klart for å fylle Jackon-elementene med betong. Jackon hadde stipulert med en mengde betong på 4 m3. Vi bestilte 6 m3 for å være sikre på å få nok til å fylle støtte-pilarene også.

Betongbilen kom seg helskinnet opp fjellsiden og helt bort til hytta. Så begynte "drittjobben". Betongfylling er en grisejobb, så her lønner det seg å ha klær/sko som kan spyles rene etterpå. Min kjære arbeidsomme far fikk oppdraget å styre endeslangen rundt i ringmuren, noe han klarte med bravur, selv om det nok var slitsomt. Min onkel (Ole) hadde tatt turen innom og sammen med meg, så fikk vi oppdraget å stake ut lufta i ringmuren og jevne ut toppene.

Ringmur og støttepilarer ble fylt på relativt kort tid, men med ganske mye betong til overs. Dette hadde vi ikke noe egnet sted å dumpe, så vi måtte returnere dette til betong firmaet, og det koster penger! Så et tips til andre som skal bruke Jackon-elementer. Det går mindre betong en det Jackon beregner. Sjåføren av betongbilen bekreftet at det var noe de var kjent med.

En uke eller to etter at ringmuren var fylt og det var lagt ut isolasjon i ca 120 cm rundt hele ringmuren, kom vår lokale graver opp igjen for å fylle intill og jevne ut rundt hytta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar